Другі стравиСтрави з яєць

Кольорова яєчня з болгарським перцем

У цьому рецепті ми зробимо знайому всім яєчню трохи яскравіше, при цьому не використовуючи хімічних барвників. Багато хто знає про натуральні барвники — сік буряків, шпинату, капусти, куркуми або паприки. Спробуйте приготувати таку кольорову яєчню разом з дитиною — нескладний експеримент підніме настрій і зробить сніданок цікавіше для вас обох.

Інгредієнти:

  • Яйця 2 штуки
  • Капуста червонокачанна 1/5 качана
  • Лимон 1/4 штуки
  • Перець болгарський солодкий 1/3 штуки
  • Масло вершкове (для смаження) 20 грамів
  • Сіль за смаком
  • Суміш мелених перців за смаком
  • Петрушка свіжа 2-3 листочки

Приготування:

  1. Капусту натираємо на дрібній тертці й віджимаємо сік через сито або марлю.
  2. Відокремлюємо жовтки від білків, намагаючись зберегти їх цілісність.
  3. Вливаємо капустяний сік до білків і інтенсивно збовтуємо. (Чим більше ви додасте соку, тим інтенсивніше буде колір яєчні. Я додавала 1 столову ложку капустяного соку. Якщо ви хочете більш яскраву яєчню, сміливо додавайте більше капустяного соку — він практично позбавлений смаку і не вплине на смак і аромат самого блюда.)
  4. Капустяний сік забарвить прозорі яєчні білки в бірюзовий колір.
  5. Розігріваємо сковороду, змащуємо вершковим маслом. Виливаємо в сковороду приблизно половину білкової суміші. Смажимо хвилину, поки білки не схопляться.
  6. Солодкий болгарський перець нарізаємо смужками й розкладаємо по краях білкового млинчика. Якщо використовувати одночасно червоний і жовтий перець, то яєчня стане ще яскравіше.
  7. У другу половину забарвлених білків додаємо пару крапель соку лимона (за бажанням) – колір моментально зміниться на фіолетовий. Думаю, такий наочний експеримент буде корисний і цікавий дітям.
  8. Розподіляємо білки фіолетового кольору по поверхні підсмаженого млинчика. Акуратно викладаємо зверху яєчні жовтки. Солимо, перчимо і під кришкою доводимо до бажаної готовності жовтка.
  9. Цікава кольорова яєчня з болгарським перцем готова. Прикрашаємо яєчню листочками петрушки та подаємо до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Італійська фритата

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close