ГарніриДругі страви

Картопляне пюре зі сметаною

Навіть такий простий гарнір як картопляне пюре можна приготувати так, що ваші гості й близькі полюблять його більше ніж основне блюдо. Адже секрет смачного пюре в його ніжному вершковому смаку й ідеальній кремовій консистенції. У цьому рецепті відразу три молочних продукти роблять картоплю казково смачною. Це молоко, вершкове масло і секретний інгредієнт – сметана. Її легка кислинка робить картопляне пюре особливим і надає йому більш насичений вершковий смак. Ви можете розтерти готову картоплю на спеціальному ситі для пюре або скористатися товкачем. Результат в будь-якому випадку буде приголомшливим.

Інгредієнти:

  • Картоплі для варіння 1,3 кг, очищеної
  • Молока 1,5 стакана
  • Вершкового масла 6 столових ложок
  • Сметани 0,5 стакана
  • Меленого чорного перцю 0,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Наріжте картоплю кубиками розміром 2,5 см і покладіть у велику каструлю. Залийте картоплю холодною водою і додайте достатню кількість солі, щоб вода стала солоною на смак. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і варіть на повільному вогні, не накриваючи кришкою, приблизно 10-12 хвилин, поки картопля не буде легко розвалюватися при проколюванні виделкою.
  2. Тим часом в невеликій каструлі нагрійте молоко і вершкове масло, не доводячи до кипіння. Відставте в сторону, поки картопля не буде готова.
  3. Як тільки картопля стане м’якою, відкиньте її на друшляк. Встановіть сито для пюре з маленьким диском / лезом над скляною мискою. Протріть картоплю через сито, повертаючи ручку назад і вперед, щоб проштовхнути картоплю через диск. Як тільки картопля буде розім’ята, повільно вмішайте достатню кількість молочної суміші, щоб картопляне пюре стало кремової консистенції. Додайте 2 чайні ложки солі, сметану і перець і збийте, щоб все змішати. Спробуйте на смак і подавайте гарячим.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Рис асорті з овочами на сковороді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close