ГарніриДругі страви

Картопля, запечена з сиром, в духовці

Смачна картопля, запечена в духовці. Ніжна й м’яка всередині, а зовні — хрустка сирна скоринка.

Інгредієнти:

  • Картопля 1 кілограм (в очищеному вигляді)
  • Сир (у мене моцарела) 120 грамів
  • Сіль 1 чайна ложка (за смаком)
  • Лавровий лист 1 штука
  • Часник сушений 1 чайна ложка
  • Паприка копчена мелена 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Картопля (краще брати велику) розрізати на часточки.
  2. Залити картоплю окропом, посолити за смаком, додати лавровий лист. Варити в киплячій воді 10-12 хвилин.
  3. Сир натерти на дрібній тертці.
  4. Злити воду. Додати до картоплі копчену паприку (можна замінити іншими спеціями за смаком), сушений часник і чорний мелений перець за смаком. Добре перемішати.
  5. Обваляти картоплю в сирі, викласти на деко з пергаментом.
  6. Запікати картоплю в заздалегідь прогрітій до 220 градусів духовці 10-15 хвилин, до м’якості всередині й рум’яної скоринки зовні.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Відварна картопля зі сметаною і часником

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close