Другі стравиЗапіканки

Картопля, запечена з шинкою і печерицями

Картопля, просочена грибним соусом з шинкою, під апетитною сирною скоринкою — чим не ідеальний варіант для вечері?

Інгредієнти:

  • Картопля 600 грамів
  • Печериці свіжі 150 грамів
  • Шинка 100 грамів
  • Цибуля ріпчаста 80 грамів
  • Масло вершкове 40 грамів
  • Сметана (або вершки) 90 мілілітрів
  • Сир твердий 50 грамів
  • Бульйон м’ясний (або вода) 200 мілілітрів
  • Борошно пшеничне 1 столова ложка (без гірки)
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. М’ясний бульйон можна взяти вже готовий, а можна зварити його безпосередньо перед приготуванням запіканки. Я варила бульйон з курячого стегенця (вагою 400 грамів). Для цього залила стегенце в каструлі 1 л води й поставила на великий вогонь. Після закипання зняла піну шумівкою, додала половину очищеної цибулини, четвертинку очищеної моркви, лавровий лист, дві горошини чорного перцю й 1/4 чайну ложку солі. Вогонь зменшила до мінімуму і варила 40 хвилин. Готовий бульйон процідила, остудила і заморозила порціями по 200 мл. Перед використанням розморозила бульйон в холодильнику, але це необов’язково.
  2. Замість бульйону можна взяти воду.
  3. Бульби картоплі ретельно вимити.
  4. Залити картоплю холодною водою, посолити з розрахунку 1 чайна ложка на 1 л води й відварити до готовності (25-30 хвилин, в залежності від розміру бульб).
  5. Шинку нарізати соломкою.
  6. Печериці теж нарізати соломкою.
  7. Цибулю очистити й нарізати четвертинками кілець.
  8. У сковороді на великому вогні розтопити половину вершкового масла. Обсмажити цибулю 5 хвилин, постійно помішуючи.
  9. Додати до цибулі шинку і гриби.
  10. Обсмажити шинку з грибами та цибулею 5 хвилин, постійно помішуючи.
  11. Потім додати борошно, вершки (або сметану) і бульйон.
  12. Тушкувати гриби в соусі протягом 10-15 хвилин.
  13. Духовку включити для розігрівання до 190 градусів.
  14. Форму для запікання (або жаростійку сковороду) змастити вершковим маслом.
  15. Варену картоплю очистити від шкірки, нарізати великими кубиками й викласти в підготовлену змащену місткість.
  16. Залити картоплю соусом з шинки й печериць.
  17. Сир натерти на крупній тертці.
  18. Посипати картоплю з шинкою і грибами тертим сиром.
  19. Запекти картоплю під грибним соусом з шинкою в духовці 10 хвилин, до розплавлення сиру.
  20. Подати картоплю, запечену з шинкою і грибами, до столу в гарячому вигляді.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляна запіканка з м’ясом і грибами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close