Другі стравиСтрави з птиці

Каре ягня з часником на грилі

Каре ягня смажиться на грилі цілими пластами, а потім нарізається на окремі котлети на кісточках. Так вони виходять більш соковитими й ніжними. А дивовижний смак їм надає нанесена на м’ясо перед смаженням паста з печеного часнику, змішаного зі свіжою зеленню петрушки, розмарину і чебрецю.

Аромат стоїть непередаваний і під час смаження, і при подачі на стіл. Часник можна запекти в духовці заздалегідь. Каре ягня найкраще готувати до слабкого або середнього прожарювання. Щоб не зіпсувати цей делікатесний і досить дорогий відруб рекомендується під час приготування використовувати термометр для м’яса.

Інгредієнти:

  • Часнику 1 головка
  • Оливкової олії 3 столові ложки + приблизно 1 столова ложка для запікання часнику
  • Пластівців червоного перцю 1/4 чайної ложки
  • Порубаного листя петрушки 1 столова ложка
  • Дрібно посіченого розмарину 1 столова ложка
  • Дрібно посіченого чебрецю 1 столова ложка
  • 3 відруби реберець ягняти вагою по 0,7 кг кожен, зачищених на кінцях кісток

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 175 °C.
  2. Зріжте верхівку головки часнику. Збризніть його приблизно 1 столовою ложкою оливкової олії, посоліть і поперчіть за смаком і загорніть в алюмінієву фольгу.
  3. Запікайте в духовці 30 хвилин, потім дістаньте й остудіть.
  4. Після того як часник охолоне, видавіть печені зубчики зі шкірки в невелику миску. Додайте 3 столові ложки оливкової олії, пластівці червоного перцю і свіжу зелень. Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте, щоб вийшла паста.
  5. Посипте м’ясо сіллю і перцем, потім рівномірно натріть його часниково-трав’яною пастою.
  6. Розігрійте гриль до помірно сильного жару (див. Примітку).
  7. Смажте каре ягняти м’ясом вниз, близько 3 хвилин з одного боку. Переверніть і смажте з іншого боку протягом 5 хвилин для слабкого прожарювання. Для середнього прожарювання смажте трохи довше (див. Примітку).
  8. Перекладіть каре ягняти з гриля на блюдо і накрийте фольгою. Дайте м’ясу відпочити протягом 10 хвилин, потім наріжте між ребрами на окремі котлети.

Примітка
Щоб визначити ступінь жару гриля, піднесіть руку на 12 см над ґратами. Якщо ви терпите не довше ніж 3-4 секунди, то гриль готовий. Внутрішня температура м’яса ягняти слабкого прожарювання буде 52 °C. Для середнього прожарювання смажте до температури 55 °C.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечена куряча грудка з соусом песто

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close