Другі стравиСтрави з овочів

Капуста Бок-Чой під місо-соусом

Смачна і наповнена вітамінами листова капуста бок-чой пропарюється в мікрохвильовці разом з часником і імбиром, поки вона не стане трохи м’якше, але збереже свою корисну хрусткість і соковитість.

Перед подачею полийте готову капусту азіатським соусом з місо-пасти, темної кунжутної олії й рисового оцту. Можна брати будь-який вид місо-пасти на ваш смак. Але найпоширеніша з них біла паста володіє більш м’яким, солодкуватим смаком, ідеально підходить до салатів і сподобається всім.

Подавайте Бок-Чой на гарнір до риби й насолоджуйтеся ідеальним поєднанням екзотичних смаків.

Інгредієнти:

  • Капусти Бок-Чой, розрізаної уздовж навпіл 0,7 кг
  • Тертого імбиру 1 чайна ложка
  • Часнику 2 зубчики, злегка розчавлених
  • Білої, жовтої або червоної місо-пасти 3 столові ложки
  • Темної кунжутної олії 1 столова ложка
  • Рисового оцту 1 столова ложка
  • Смаженого кунжуту 1 чайна ложка, для подачі

Приготування:

  1. Налийте 3 столові ложки води у велику жароміцну скляну миску. Додайте капусту Бок-Чой, імбир і часник.
  2. Акуратно перемішайте. Накрийте кришкою з отворами або харчовою плівкою з 6 невеликими отворами.
  3. Готуйте на максимальній потужності протягом 3 хвилин. Обережно зніміть кришку і перемішайте капусту.
  4. Знову накрийте кришкою і варіть на максимальній потужності, поки Бок-Чой не стане хрустяще-м’якою, ще близько 3 хвилин.
  5. Тим часом в невеликій мисці змішайте місо-пасту, кунжутну олію, рисовий оцет, 3 столові ложки води й щіпку чорного перцю. Відкладіть.
  6. За допомогою щипців перекладіть Бок-Чой на блюдо сервірування, виливши всю рідину і залишки часнику. Збризніть місо-соусом і посипте підсмаженим кунжутом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Брюссельська капуста в смаженому вершковому маслі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close