Другі стравиЗ морепродуктів

Кальмари, тушковані з грибами

Пропоную вам приготувати кальмари з грибами, консервованою кукурудзою й овочами. Таке блюдо неодмінно сподобається любителям морепродуктів і буде поєднуватися з будь-яким гарніром.

Інгредієнти:

  • Кальмари 3 штуки (220 грамів в очищеному вигляді)
  • Печериці 4 штуки (140 грамів)
  • Цибуля ріпчаста ½ штуки (60 грамів)
  • Морква 1 штука (170 грамів)
  • Кукурудза консервована 0,5 банки (100 грамів)
  • Борошно 1 столова ложка (10 грамів)
  • Петрушка свіжа за смаком
  • Кріп свіжий за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Базилік сушений (за бажанням) 1 щіпка
  • Олія рослинна для смаження

Приготування:

  1. У процесі приготування знадобиться 200-300 мілілітрів гарячої води.
  2. Якщо кальмари свіжі й неочищені, то миємо їх під проточною водою, опускаємо в окріп на 30 секунд, а потім перекладаємо в холодну воду і з легкістю очищаємо від плівок. Видаляємо нутрощі й хрящові пластини.
  3. Якщо кальмари очищені, тоді просто миємо їх.
  4. Нарізаємо кальмари кільцями.
  5. Моркву очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
  6. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.
  7. З кукурудзи зливаємо рідину. Гриби нарізаємо тонкими пластинками.
  8. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо цибулю й обсмажуємо до прозорості.
  9. До цибулі додаємо моркву і готуємо 5 хвилин.
  10. Потім додаємо гриби й обсмажуємо 5 хвилин.
  11. Туди ж відправляємо кукурудзу і перемішуємо. Тушкуємо 2-3 хвилини.
  12. Потім всипаємо в сковороду борошно і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
  13. Вливаємо в сковороду гарячу воду і добре перемішуємо, щоб соус вийшов однорідним.
  14. Варимо соус на маленькому вогні до готовності (м’якості) овочів.
  15. Коли соус буде готовий, викладаємо в сковороду кільця кальмарів і готуємо 2 хвилини після закипання, постійно помішуючи. Солимо і перчимо до смаку. За бажанням можна додати сушений базилік.
  16. Подаємо кальмари, тушковані з грибами та консервованою кукурудзою, з будь-яким гарніром.
  17. Свіжу зелень дрібно нарізаємо і посипаємо готову страву.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кальмар з кунжутом по-корейськи

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close