Кальмар з кунжутом по-корейськи

Соломка кальмара з морквою, приправлені перцем і кунжутом – хороша закуска для будь-якого застілля.
Інгредієнти:
- Кальмари 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Часник 2-3 зубчики
- Морква 2-3 штуки
- Олія соняшникова 2-3 столові ложки
- Оцтова есенція 70% 1 чайна ложка
- Насіння кунжуту за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Закип’ятити в каструлі воду, покласти тушки кальмара, помішувати.
- Через дві хвилини вийняти, промити холодною водою і відкинути на сито або друшляк.
- Натерти моркву соломкою, посолити, дати трохи постояти, сік віджати.
- Морепродукт нарізати соломкою, перемішати з морквою, посолити, влити оцет і покласти цукор пісок.
- Додати подрібнений часник, чорний і червоний пекучий перець, насіння кунжуту, півкільця ріпчастої цибулі.
- Масу полити олією, перемішати, поставити в холодильник на півгодини.
Порада
Суміш при подачі можна викласти на листя зеленого салату. Гострі інгредієнти – за смаком, пекучий перець можна не додавати.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Устриці на грилі з соусом Фра Діабло