ГарніриДругі стравиСтрави з овочів

Кабачки по-угорськи за 30 хвилин

Одна з перших страв, яку я готую з літніх овочів — кабачки по-угорськи.

Добре, коли, читаючи рецепт, бачиш тільки знайомі й доступні інгредієнти. Відразу хочеться спробувати приготувати цю страву. В даному рецепті кабачки можна замінити цукіні, оскільки за смаком вони практично не відрізняються.

Візьміть на замітку це блюдо, адже попереду овочевий сезон!

Інгредієнти:

  • Кабачок 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Часник 1 зубчик
  • Сметана 2 столові ложки
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Перець чилі 0,5 штуки
  • Сік лимонний 1 столова ложка
  • Орегано 1 щіпка
  • Перець чорний мелений 0,5 чайної ложки
  • Сіль 0,3 чайної ложки
  • Зелень петрушки 0,5 пучка

Приготування:

  1. Кабачки або цукіні вимити, очистити від шкірки, нарізати тонкими кружечками, а потім розрізати їх на 4 частини, викласти в миску, збризнути лимонним соком і перемішати. Не солити, інакше вони виділять сік.
  2. Цибулину очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.
  3. Моркву вимити, очистити й натерти на крупній тертці.
  4. Зубчик часнику очистити від сухої оболонки й нарізати тонкими пластинками.
  5. Шматочок перцю чилі, без насіння, дрібно нарізати.
  6. У сковороді розігріти олію, викласти в неї цибулю й обсмажити до напівготовності.
  7. Додати моркву. Обсмажувати при помішуванні протягом 2-3 хвилин.
  8. Викласти кабачки. Помішуючи, обсмажувати їх близько 5 хвилин до м’якості.
  9. Далі додати подрібнений перець чилі, часник, сіль і чорний перець. Смажити пару хвилин.
  10. Зелень петрушки вимити, обсушити й дрібно нарізати.
  11. На кінцевому етапі додати сметану, орегано, свіжий базилік і сіль.
  12. Тушкувати разом не більше 5 хвилин.
  13. Готову страву перед подачею за бажанням можна посипати подрібненою зеленню кропу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кус-кус з овочами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close