Другі стравиСтрави з яєць

Італійська фритата

Барвиста італійська фритата з овочами – джерело вітамінів і гарного настрою. Ідеальна як для щільного сніданку, так і для ситного обіду. Маленький лайфхак: такий омлет можна запікати як у великій формі, так і в маленьких формочках для кексів.

Інгредієнти:

  • Яйця 6 штук
  • Морська сіль 1/2 чайної ложки
  • Мелений перець 1/4 чайної ложки
  • Ковбаски чорізо 200 грамів
  • Оливкова олія 1 столова ложка
  • Цибуля-шалот 2 штуки
  • Морква 1 штука
  • Болгарський перець 1 штука
  • Жменю шпинату
  • Помідори черрі 7-8 штук

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 °C.
  2. Змастити форму для випічки оливковою олією.
  3. У мисці збити яйця, сіль і мелений перець.
  4. Нарізати болгарський перець невеликими шматочками, моркву натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати.
  5. Нагріти сковороду з оливковою олією на середньому вогні, додати моркву, перець і цибулю. Обсмажувати п’ять хвилин.
  6. Додати в сковороду шпинат і обсмажувати ще пару хвилин.
  7. Викласти овочі в форму для випічки, додати нарізані ковбаски, прикрасити половинками помідорів і залити все збитими яйцями.
  8. Надіслати фритату в розігріту духовку на 25 хвилин, поки омлет не стане золотистим.
  9. Готовий омлет розрізати на порційні шматочки і подавати гарячим.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Омлет з фетою і шпинатом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close