Другі стравиСтрави з птиці

Ідеальна смажена куряча грудка

Смажена куряча грудка вийде дуже соковитою і ніжною, якщо маринувати її протягом ночі або 8 годин в суміші з лимонного соку, оливкової олії, меду, гірчиці діжонскої й ароматних трав. Навіть після заморозки готового м’яса воно буде залишатися ніжним. Тому відмінною ідеєю буде замаринувати й насмажити відразу багато курячих грудок, а потім розділити їх на порції й зберігати в морозильній камері, при необхідності дістаючи потрібну кількість і розігріваючи. Курка набуває яскравий букет смаків маринаду і наповнюється пряними, терпкими, солодкими й цитрусовими смаковими нотками.

Інгредієнти:

  • Оливкової олії 2 стакани
  • Меду 6 столових ложок
  • Діжонської гірчиці 3 столові ложки з гіркою
  • Солі 1 столова ложка
  • Меленого чебрецю 2 чайні ложки
  • Меленого орегано 2 чайні ложки
  • Сік 12 лимонів
  • 24 курячі грудки без кісток і без шкіри

Приготування:

  1. Змішайте у великій неглибокої місткості оливкову олію, мед, гірчицю, сіль, чебрець, орегано і лимонний сік.
  2. Відбийте курячі грудки до однакової товщини й покладіть їх в маринад. Накрийте і поставте в холодильник маринуватися мінімум на 8 годин.
  3. Нагрійте сковороду на помірно сильному вогні. Смажте курку партіями до золотистого кольору з одного боку, 4-5 хвилин.
  4. Переверніть і смажте до золотистого кольору з іншого боку, поки курка не прожариться, ще 4-5 хвилин.
    Дайте охолонути.
  5. Перекладіть грудку в пакети для заморозки по кілька штук, щоб потім легко було розморозити потрібну кількість.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Відбивна з індички з сирною скоринкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close