ГарніриДругі страви

Гречка з зеленню і вареними яйцями

Страву можна використовувати як гарнір до м’ясних страв або подати його, як самостійну страву.

Інгредієнти:

  • Гречана крупа ½ склянки
  • Масло вершкове 30 грамів
  • Яйця 3 штуки
  • Олія рослинна нерафінована 2 столові ложки
  • Кріп 5 гілочок
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Гречану крупу залити склянкою окропу, сіль – за смаком. Довести суміш до кипіння, варити протягом п’яти хвилин на середньому вогні. Вогонь зменшити до слабкого, накрити каструлю кришкою, готувати півгодини. Додати шматочок вершкового масла, перемішати.
  2. Окремо сирі курячі яйця залити водою, нагріти до кипіння, варити протягом 10 хвилин. Відразу перекласти в холодну воду й очистити. Нарізати кубиками маленького розміру.
  3. Порубати перо зеленої цибулі, кріп, змішати з яйцем, приправити меленим перцем, сіллю, полити рослинною олією. Готову гречку розкласти в тарілки, на гарнір – зелень, шматочки крутих яєць.

Також «гірку» гречки можна прикрасити помідорами чері, кружечками малосольного огірка.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close