Другі стравиКухні світуСтрави з птиціФранцузька

Фрикасе з індички з вершками

Готуємо ніжне фрикасе з філе індички у вершковому соусі.

Фрикасе — страва французької кухні, яке означає смажене м’ясо з додаванням білого соусу.

М’ясо може бути різним: телятина, курка, або індичка. Рідше зустрічається фрикасе зі свинини й баранини. Дуже смачним і ніжним виходить фрикасе з кролика.

Сьогодні ж ми приготуємо індичку в білому соусі, а саме в вершках. Фрикасе з індички — це повноцінний обід для всієї сім’ї, тому неодмінно приготуйте його на своїй кухні, тим більше, що це так просто і швидко.

Подати таку страву можна з будь-яким гарніром, особливо гарні до нього рис або картопляне пюре.

Інгредієнти:

  • Філе індички 450 грамів
  • Вершки 10-15% 150 грамів
  • Борошно пшеничне 2 столові ложки
  • Вода 50 грамів
  • Рослинна олія 30 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Чорний перець мелений 2 щіпки

Приготування:

  1. Філе індички промити й просушити на серветках. Потім нарізати смужками середньої довжини й товщини.
  2. Цибулю почистити й сполоснути під проточною холодною водою. Нарізати чверть кільцями для фрикасе.
  3. Обсмажити шматочки індички разом з цибулею на розігрітій сковороді з олією.
    Смажити 7-10 хвилин до рум’яної скоринки, періодично помішуючи. Приправити м’ясо сіллю і перцем.
  4. Влити вершки й додати борошно. Перемішати кілька разів.
  5. Влити трохи води й тушкувати на повільному вогні до загустіння соусу. Через 10-15 хвилин фрикасе готове.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тушкована індичка з яблуками й цибулею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close