Другі стравиСтрави з м'яса

Домашні ковбаски зі свинини

Домашні ковбаски — це смачно і корисно, вони не містять нічого, крім м’яса і невеликого набору спецій і прянощів. А приготувати їх не складніше, ніж посмажити котлети, якщо у вас є м’ясорубка зі спеціальною насадкою для ковбас.

За цим рецептом можна приготувати багато ковбасок, зберігати їх в морозильній камері й при необхідності діставати й смажити. Готуються вони зі свинячої лопатки з часником, шавлією, червоним перцем і тертим пармезаном, що робить їх смак чудовим. М’ясо вибирайте з прошарками жиру, тоді ковбаски будуть дуже соковитими й ніжними. Після м’ясорубки фарш обов’язково збивається міксером, це допоможе йому щільно лягти в оболонку.

Інгредієнти:

  • Свинячої лопатки (хорошого співвідношення м’яса і жиру) 2,2 кг, нарізаної на шматки по 2,5 см
  • Часнику 12 зубчиків, роздавлених
  • 1 великий пучок свіжої шавлії
  • Солі 1/4 стакана
  • Пластівців червоного перцю 2 столові ложки
  • Холодної води 3/4 стакана
  • Тертого пармезану 1 стакан
  • Натуральна оболонка для ковбас, промита зовні й зсередини й замочена у воді
  • Спеціальне обладнання: м’ясорубка і насадка для ковбас на м’ясорубку

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте свинину, часник, шавлію, сіль і мелений червоний перець.
  2. Пропустіть м’ясну суміш через м’ясорубку з диском з великими отворами. Повторіть, пропустивши все м’ясо через м’ясорубку двічі.
  3. Покладіть фарш в чашу стаціонарного міксера з насадкою лопаткою. Додайте половину води й половину пармезану і збийте на середній швидкості протягом 3-4 хвилин. Повторіть те ж саме з рештою м’яса, водою і сиром.
  4. Сформуйте тестову котлету. Посмажте і спробуйте, щоб переконатися, що ковбаса вийде смачною.
  5. Прикріпіть насадку для ковбас до м’ясорубки, не забираючи лезо і диск.
  6. Натуральна оболонка для ковбас повинна бути дуже вологою, насадіть потрібну довжину на насадку для ковбас. Покладіть трохи більше фаршу в піддон м’ясорубки. Утримуйте трьома останніми пальцями оболонку на насадці так, щоб вона проходила між великим і вказівним пальцями.
  7. Увімкніть м’ясорубку на помірно низькій швидкості й заповніть оболонки, намагаючись уникати появи повітряних кишень. Щоб добре заповнити оболонки, можливо, вам доведеться зробити кілька спроб. Перша пара ковбасок може бути занадто вільною або занадто щільною. Це нормально. Вважайте, що перший млинець грудкою. Перекрутіть оболонку в кількох місцях, щоб вийшли приблизно однакові за розміром ковбаски. Зв’яжіть їх ниткою для м’яса, щоб добре запечатати.
  8. Перед приготуванням проколіть ковбаски шпилькою або шампуром, щоб виходила пара (і ковбаски не розірвало).
  9. Розігрійте гриль або сковороду. Смажте ковбаски до готовності, по 7-8 хвилин з кожного боку.
  10. Подавайте відразу ж або остудіть до кімнатної температури.

Примітка
Вийде велика партія ковбасок, але вони добре зберігаються в морозильній камері. Якщо у вас залишилися оболонки, засоліть їх і покладіть в холодильник. Вони зберігаються дуже довго.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Гуляш зі свинячого серця

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close