Другі стравиСтрави з м'яса

Чилі з квасолею і фаршем

Густий, наваристий, пряний і надзвичайно ароматний чилі — відмінний варіант ситного обіду або вечері. Збалансований смаковий букет з квасолі, фаршу і томатів доповнюється м’якою гостротою перчика чилі і часнику, а топінг з авокадо, сирного сиру і хрустка тортилья зробить це блюдо справжнім фаворитом у вашому кулінарному арсеналі.

Інгредієнти:

  • Яловичий фарш 700 грамів
  • Бекон скибочками 6 штук
  • Цибуля ріпчаста 0,5 штуки
  • Часник 4 зубчики
  • Перець чилі 1 штука
  • Морква 4 штуки
  • Мелений червоний перець 2,5 столових ложок
  • Кмин 2 столові ложки
  • Душиця 1 столова ложка
  • Часниковий порошок 1 чайна ложка
  • Томатна паста 3-4 столові ложки
  • Свіжі помідори 4 штуки
  • Консервована червона квасоля або боби 2 банки
  • Яловичий або курячий бульйон 2 стакани
  • Сіль 2 чайні ложки

Для топінгу:

  • Авокадо, сирний сир, сметана, тортилья, червона цибуля, кінза

Приготування:

  1. У мисці змішати фарш і сіль.
  2. У великій жаровні на середньому вогні обсмажити скибочки бекону до хрусткої скоринки. Викласти на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб зайвий жир вбрався в папір.
  3. Злити жир від бекону з жаровні, залишивши приблизно 1-2 столові ложки. Викласти подрібнену цибулю, терту моркву і дрібно нарізаний гострий перець. Обсмажити все до м’якості. Для швидкості овочі можна не різати ножем, а подрібнити в блендері або кухонному комбайні.
  4. Додати в сковороду фарш і прянощі й тушкувати все до готовності. Додати томатну пасту і готувати ще 2-3 хвилини.
  5. Додати нарізані дрібними кубиками помідори, квасолю (боби), бульйон, томатну пасту і бекон. Довести до кипіння і зменшити температуру. Накрити кришкою і залишити на повільному вогні на 35-40 хвилин. Чим довше ви готуєте чилі, тим краще розкривається його смак. Ідеальний час приготування страви — дві години на повільному вогні.
  6. Готовий чилі розлийте по тарілках і додайте топінг: нарізаний кубиками авокадо, червону цибулю, сметану, сирний сир, свіжу кінзу і крихти хрусткої тортильї або будь-якого іншого хліба.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смажений стейк з квасолею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close