Другі стравиСтрави з овочів

Баклажани на грилі з часником і розмарином

Звичайні овочі, приготовані на грилі, можуть заграти новими нотками смаку завдяки бальзамічній глазурі. У цьому неважко переконатися, приготувавши міні-баклажани за наступним рецептом. Як правило, основні компоненти глазурі, якою покривають овочі на грилі – це бальзамічний оцет і підсолоджувач (цукор, кленовий сироп або мед). Приготувати такий гарнір на пікніку – відмінна ідея, якщо хочеться поєднати відпочинок з нескладними кулінарними експериментами.

Інгредієнти:

Смажені міні-баклажани:

  • 6 міні-баклажанів
  • Оливкової олії 1/4 стакана
  • Рубленого розмарину 1 столова ложка
  • Часнику 3 зубчики, подрібнених

Глазур для барбекю:

  • Оливкової олії 1/2 стакана
  • Бульйону 1/3 стакана
  • Бальзамічного оцту 1/4 стакана
  • Меду 2 столові ложки
  • Лимонного соку 1 чайна ложка
  • Діжонської гірчиці 2 чайні ложки

Приготування:

  1. Нагрійте гриль або сковороду-гриль до середньо-високої температури.
  2. Смажені на грилі міні-баклажани: видаліть стебла з міні-баклажанів і розріжте овочі уздовж навпіл. Поглиблюючи ніж на 1 см, нанесіть на м’якуш кожної половини візерунок у вигляді сітки. Помістіть в середню миску.
  3. Змішайте в маленькій мисці оливкову олію, розмарин і часник. Полийте сумішшю баклажани, перевертаючи їх, щоб повністю покрити. Щедро посипте сіллю і перцем.
  4. Смажте на грилі, перевертаючи в середині часу готування, поки баклажани не потемніють і не стануть м’якими (приблизно 10 хвилин). В процесі змащуйте баклажани глазур’ю-барбекю. Подавайте баклажани із залишками глазурі в невеликому соуснику.
  5. Бальзамна глазур: з’єднайте в маленькому сотейнику оливкову олію, бульйон, бальзамічний оцет, мед, діжонську гірчицю і лимонний сік; приправте сіллю і перцем. Вварюють на повільному вогні до тих пір, поки глазур не ввариться в 2 рази (приблизно 10 хвилин).

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Гратен з цвітною капустою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close