Другі стравиСтрави з м'яса

Фланк-стейк в духовці з олією із зеленню

Фланк-стейк — досить пісний шматок м’яса, вирізається з нижньої частини живота бичка, але він має насичений яловичий смак. Така частина не любить довгого смаження, і готувати його прийнято до слабкого ступеня прожарювання з внутрішньою температурою м’яса 55 – 60 °C.

Швидко і без суєти можна посмажити фланк-стейк в духовці в режимі гриля. Його навіть не треба буде перевертати, а на все приготування піде не більше 8 хвилин.

Нарізайте стейк поперек волокон, щоб м’ясо тануло в роті, і подавайте, поливши оливковою олією із зеленню, або використовуйте в приготуванні смачних сендвічів.

Інгредієнти:

  • Фланк-стейк вагою 0,7-1 кг 1 шматок
  • Оливкової олії 1/4 стакана + 2 столові ложки
  • Посіченої петрушки 1/4 стакана
  • Червоного винного оцту 2 столові ложки
  • Часнику 1 зубчик, подрібнений
  • Щіпка пластівців червоного перцю
  • Чорний перець, сіль

Приготування:

  1. Встановіть решітку духовки в 12-15 см від нагрівального елементу і розігрійте духовку в режимі гриля. Застеліть форму для випічки або деко фольгою і встановіть в форму вставку, якщо використовуєте її.
  2. Поставте форму на решітку духовки й нагрійте протягом 5 хвилин.
  3. Тим часом в невеликій мисці змішайте 1/4 стакана оливкової олії, петрушку, оцет, часник, червоний перець, 0,5 чайної ложки солі й трохи меленого чорного перцю. Накрийте олію з зеленню і відкладіть до готовності, до подачі.
  4. Змішайте в невеликій мисці решту 2 столових ложок оливкової олії, 2 чайні ложки солі й 1 чайну ложку чорного перцю. Натріть сумішшю стейк з усіх боків.
  5. Обережно дістаньте форму з духовки, покладіть на середину стейк і смажте в режимі гриля (не перегортаючи), поки м’ясо не підрум’яниться і не стане твердим і пружним при легкому натисканні в самій товстій частині, 6-8 хвилин для слабкого прожарювання. Дайте м’ясу відпочити 10 хвилин.
  6. Наріжте тонко упоперек волокон і подавайте з олією із зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тушковані яловичі ребра

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close