Без категорії

Рис з овочами, зеленим горошком і соєвим соусом

Як приготувати ситний рис без м’яса? Приготуйте його з овочами, замороженим зеленим горошком і соєвим соусом. Готується все в одному посуді. Болгарський перець, обсмажена цибуля і зелений горошок надають рису соковитість і аромат. Соєвий соус добре доповнює цю страву, пов’язуючи всі його складові.

Інгредієнти:

  • Рис 200 грамів
  • Горошок зелений (заморожений) 100 грамів
  • Перець болгарський червоний 200 грамів
  • Цибуля ріпчаста 120 грамів
  • Соєвий соус 60 мілілітрів
  • Олія рослинна 30 мілілітрів
  • Вода (гаряча) 500 – 600 мілілітрів

Приготування:

  1. Цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками.
  2. Червоний перець, видаливши насіння і плодоніжки, нарізаємо середніми кубиками.
  3. У сковороді розігріваємо олію. Викладаємо цибулю й обсмажуємо близько 3 хвилин.
  4. До цибулі додаємо перець.
  5. Обсмажуємо перець разом з цибулею ще 2-3 хвилини.
  6. Потім додаємо заморожений зелений горошок.
  7. Перемішуємо й обсмажуємо все ще 1 хвилину.
  8. Рис добре промиваємо. До овочів додаємо рис і соєвий соус.
  9. Все заливаємо гарячою водою (вода повинна покривати рис зверху приблизно на 1 см).
  10. Перемішуємо, зменшуємо вогонь і готуємо під кришкою 15-20 хвилин, до готовності рису.
  11. Рис з овочами, замороженим зеленим горошком і соєвим соусом готовий.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Плов з квасолею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close